CE ESTE DRIFTUL?

Driftul este 100% actiune si spectacol!

Driftul este arta de a face ca o masina special preparata sa abordeze in derapaj controlat un traseu special amenajat, cu maximum de viteza posibila si cu un unghi cat mai agresiv.

Principalul obiectiv nu este cursa contra timp ci spectacolul – Titi Aur compara acest sport cu patinajul artistic, un impact total prin care pilotul trebuie sa impresioneze atat spectatorii cat si arbitrii.

Formatul competitiei

Sunt doua faze ale competitiei, calificarile si duelurile. Pot participa oricati piloti, dar in urma urma calificarilor, 32 sau 16 piloti vor lua startul in dueluri eliminatorii, in sistem piramidal. Sunt doua runde in duel, in care fiecare pilot va fi lider, respectiv urmaritor. Pilotul lider va incerca sa urmeze trasa din calificari, iar cel de-al doilea sa-l urmareasca perfect pe primul, cat mai aproape de acesta. Duelurile se petrec in derapaj controlat, la viteze mari – de 150km/h in unele cazuri, ceea ce face din acest sport un show extrem de spectaculos, apaudat si ovationat de spectatori.

Datorita unei continue cresteri a numarului fanilor intr-un timp foarte scurt, driftul a cunoscut cea mai rapida ascensiune a unui sport cu motor in intreaga lume.